Den bästa smartphonen på marknaden är just nu Samsung Galaxy S8 Plus, tätt följd av den mindre Samsung Galaxy S8. Detta i alla fall om man får tro det välrenommerade och ideella amerikanska konsumentmagasinet Consumer Reports.

Missa inte: Vår recension av Samsung Galaxy S8

Consumer Reports fastslår att om du vill ha en riktigt bra kamera, lång batteritid och en vacker skärm i ett vattentåligt paket så är detta vad du ska ha. Båda telefonerna är förstås dyra, och därtill väldigt stora, varför du bör testa dem i butik innan du beställer en. En punkt magasinet klagar på är fingeravtrycksläsarens position, som även skapat irritation hos M3:s featureredaktör Anders Wollner.

Vidare fastställer Consumer Reports även att Samsung Galaxy S8 och Plus är bättre än sin sina föregångare S7 och S7 Edge på alla sätt. Consumer Reports utvärdering inkluderar dock inte något test av den digitala assistenten Bixby, som däremot klassas som överflödig. Magasinet fastslår att det inte bör påverka utvärderingen nämnvärt, då Samsung Galaxy S8 Plus och Samsung Galaxy S8 trots det bör ses som de bästa smarttelefonerna på marknaden.