Devolo lovar att göra det smarta hemmet inte bara just smart, utan också lite enklare att ha att göra med, med en rad nya smarta tillbehör kallade Home Control. Bland tillbehören finns bland annat en siren, en rörelsesensor och ett par termostater – och alla är de tillbehör som inte ska ta mer än några minuter att installera.

Läs också! Nanoleaf Aurora: Glöm glödlampor - varför inte lysa upp en hel vägg?

Det är inget vi själva haft möjlighet att testa och kan därför inte gå i god för det, men nog låter det lockande att snabbt kunna plocka med sig hela sin smarta hemmet-lösning vid nästa flytt. Alla enheter ska komma med de tillbehör som behövs, och inte kräva något vidare teknikkunnande sedan tidigare.

Devolo
Foto: DevoloBland Home Control-tillbehören finns bland annat ett uppkopplat eluttag, luftfuktighetsmätare, rökdetektor och en rörelsesensor som tillsammans med Devolos siren kan skrämma bort objudna gäster.

Devolos enkla, smarta hemmet-lösning utgörs av en kontrollenhet samt tolv tillbehör som använder Z-Wave-standarden för kommunikation. Home Control kan styras via en app till telefon och surfplatta, eller via en webbtjänst.

Home Control har givetvis också stöd för ”If this then that” för att kunna programmera egna scenarion i det smarta hemmet – kanske vill vi att en rörelsesensor i hallen ska tända en lampa, men också varna hushållet via sms om det objudna gäster tagit sin in i huset, samt dra igång en siren.

Alla Home Control-produkter finns att kika närmare på på Devolos brittiska hemsida, men produkterna ska finnas att köpa via svenska butiker redan nu. Kontrollenheten kostar 1 299 kronor, och tillbehören från 499 kronor till 999 kronor. Köparen kan även välja ett startpaket för 2 199 kronor, som innehåller en kontrollenhet, en fönster- och dörrsensor samt ett uppkopplat eluttag som också mäter energiförbrukningen.