Sega har bestämt sig för att börja strössla med sin retrokatalog över din mobil och de tänker inte ta en krona betalt för det - om du inte vill förstås.

Företaget har nu lanserat Sega Forever som är tänkt att kontinuerligt uppdateras med nya retrospel från Sega varje månad. Spelen blir helt gratis att spela och tjänsten drivs av annonsering. I det fall att du vill slippa annonserna kan du betala två dollar (cirka 20 kronor) en gång för att slippa dem.

Missa inte: Yakuza 0 - Japansk galenskap möter Grand Theft Auto

Just nu finns fem spel, Sonic the Hedgehog, Phantasy Star II, Comix Zone, Kid Chameleon och Altered Beast. Samtliga spel går att spela offline och vissa får även uppdaterade funktioner så som molnsparning, stöd för spelkontroll och leaderboards.

Spelen finns tillgängliga både via App Store och Google Play Store.

Vilka spel som kommer härnäst är ännu okänt men Sega säger att de kommer vara spel från flera olika konsolgenerationer. Trailern för Sega Forever ger däremot ledtrådar om spel som Sonic CD, Sonc the Hedgehog 2, Vectorman, Crazy Taxi, Virtua Tennis, Shinobi, Goldenaxe, Sonic Adventure, Ecco the Dolphin, Hang-On och Streets of Rage.