Fidget spinnern må vara sommarens hetaste leksak men nu skriver Gizmodo att flera källor i USA rapporterat att åtminstone två fidget spinners med bluetooth-högtalare har börjat brinna när deras batterier laddats.

I båda fallen handlar det om att fidget spinnern ska ha börjat brinna när de var inkopplade i ett eluttag varpå spinnern smält och eldskadat miljön i närheten.

En av familjerna berättar för Wbrc hur de precis var på väg att lämna huset för dagen när det hände. Spinnerna ska vid det laget laddats i mindre än 45 minuter.

Vilket företag som tillverkat spinnersen är okänt då det enbart står att de är tillverkade i Kina. Risken finns att populär teknologi av den här sorten ofta skickas ut på marknaden för att möta den stora efterfrågan utan att säkerhetstestas ordentligt.

I ett uttalande till Gizmodo säger det amerikanska konsumentverket nu att de håller på att undersöka händelserna. De rekommenderar också alla konsumenter att aldrig ladda en produkts batteri under natten eller när de inte kan ha koll på den.

Läs mer: Fidget spinner - Allt om trenden - tricks och köpguide