Aryzon är en ny produkt på Kickstarter som har målet att göra för augmented reality vad Googles Cardboard tidigare gjort för virtual reality.
Google Cardboard erbjöd då en budgetlösning för virtual reality med ett enkelt headset i kartong som idag går att köpa för under 200 kronor. Ett alternativ som lockat många som är nyfikna på tekniken men inte varit vidare sugna på att behöva lägga ut uppåt 10 000 kronor för det.

Missa inte: Microsoft visar mixed-reality-headset

Aryzon är på liknande vis en samling linser och kartong som du sedan fäster din smartphone i varpå headsetet kan spela upp AR-innehållet framför dina ögon. Du behöver alltså inte hålla telefonen framför dig för att se levande kartor, leka med digitala djur och så vidare.

Priset för Aryzon är satt till 30 dollar (cirka 270 kronor) vilket kan jämföras med Microsoft Hololens som förstås är betydligt mer avancerad men väntas kosta flera tiotusen när den släpps. Kickstarter-kampanjen som avslutas på måndag har redan nått sitt finansieringsmål. Aryzons augmeted reality-headset är tänkt att börja skickas ut i september.