Teslas vd Elon Musk har tagit till Twitter för att meddela att elbilsföretagets kommande Model 3 nu nått upp till alla statliga regleringsmål för produktion, två veckor före det planerade schemat, och att den första bilen komer att vara färdig på fredag.

Missa inte: Teslas plan - Samla in videoklipp från användares bilar

Musk säger att de första 30 kunderna sedan kommer att få sina Model 3-bilar den 28 juli och att produktionen sedan kommer att öka kraftigt med 100 bilar i augusti, över 1500 bilar i september och uppåt 20 000 Model 3-bilar per månad i december. Detta är dock lägre än vad Musk sagt tidigare då han förväntade sig 10 000 Model 3 per vecka innan slutet av året.

Läs mer: Allt om Tesla Model X

Tesla Model 3 är företagets första bil tänkt för de stora massorna och spås kunna förändra den moderna bilmarknaden om den går bra. Priset för en Model 3 börjar på omkring 35 000 dollar och beroende på vilket land du köper den i kan priset gå ner ytterligare beroende på miljöavdrag för elektriska bilar. Svenskt pris på Tesla Model 3 finns ännu inte men på företagets svenska hemsida så är uppskattad leverans för nya reservationer i mitten av 2018 eller senare.

Enligt Buisness Insider har redan omkring 400 000 förhandsbokat den nya bilen.