Säkerhet bakom ratten, och eventuella mobilförbud, är ett ofta omdiskuterat ämne. Världens stora tech-jättar försöker också i någon mån göra mobilanvändandet säkrare. Apple presenterade nyligen en funktion med det långa namnet ”Do not disturb while driving” och sedan ett par år tillbaka finns både Apple Carplay och Android Auto som ska göra det enklare (och därmed något säkrare) att navigera och byta låtar bakom ratten.

Läs också: Android Auto och Apple Carplay: Så fungerar systemen som gör din bil smartare

Helst ska vi inte använda mobilen alls bakom ratten, men för de gånger vi absolut vill byta låt i bilen verkar det som att Spotify utvecklar ett särskilt billäge för sin Android- och IOS-app.

På Reddit har flera användare postat bilder på hur deras Spotify-app fått en ny funktion. Ett tryck på en bil-symbol i vänstra hörnet av appen aktiverar ett särskilt kör-läge som förstorar de viktigaste uppspelningskontrollerna och adderar en mikrofon. Den senare kan troligen användas för att be Spotify spela upp en låt eller ett album.

Enligt skärmdumparna var dessa funktioner tänkta att användas av Spotify-anställda för att testa funtionen, men Spotify råkade läcka den till ett antal användare. Om funktionen är ämnad för alla användare vet vi inte i dagsläget, men det låter inte helt otroligt. En av fördelarna med detta läge är såklart att alla kan använda appen i det säkrare läget, även i en bil (eller kanske på cykel) utan Carplay eller Android Auto.

Bilderna kan du se genom denna länk, och här kan du läsa den Reddit-tråd som diskuterar upptäckten.