Soundiiz

I begynnelsen var bara Spotify. Numera kan musikälskare även välja Apple Music, Google Play Music, Tidal, Deezer och Groove Music. Om du funderar på att säga upp ditt nuvarande abonnemang och prova en annan tjänst kan du stöta på ett problem: Vad gör du med alla dina egenhändigt ihopknåpade spellistor? Ingen av tjänsterna har en inbyggd funktion för att enkelt exportera eller importera spellistor.

När Apple Music var nytt dök flera appar och tjänster upp som fixade det, men de var begränsade till just de två tjänsterna och i början var de minst sagt klumpiga.

Numera finns ett betydligt smidigare alternativ i form av Soundiiz. Soundiiz använder du på webben eller som en Android-app, och en IOS-app är under utveckling. Den har stöd för Spotify, Apple Music, Google Music, Tidal, Youtube, Deezer, Groove och elva andra tjänster, så sannolikheten är hög att just de du lyssnar på är med.

Med gratisversionen av Soundiiz kan du konvertera enskilda spellistor, se alla dina spellistor och några andra grundläggande funktioner. Med ett premiumabonnemang kan du automatisera processen och föra över alla spellistor du har automatiskt. Dessutom kan du föra över kuraterade spellistor och andras delade spellistor, inte bara dina egna. Det kostar cirka 40 kronor för en månad, men du kommer förmodligen inte behöva det mer än ett par dagar om du inte har för vana att byta streamingtjänst stup i ett.

Det finns andra alternativ, som Stamp och Songshift, men det föregående har inte en fullt fungerande gratisversion och det senare finns bara som IOS-app.