Playstation 4-ägare har kunnat åtnjuta Spotify-musik på sina spelkonsoler ett bra tag nu, men på Xbox One har musiktjänsten lyst med sin frånvaro. Tills nu, vill säga, då Microsoft precis meddelat att Spotify släpps som Xbox-app i 34 länder runtom i världen.

Lyckligtvis är Sverige en av de utvalda marknaderna, så det är bara att dra igång Xboxen, ladda ned appen och börja digga. Det går fint att ha Spotify-musiken igång i bakgrunden när du startar upp tv-spel, och förinlagt i appen finns ett gäng utvalda gaming-spellistor, samt en som kurerats av den namnkunnige Xbox-medarbetaren Major Nelson (som egentligen heter Larry Hryb).

– Musik fortsätter att vara essentiellt när det kommer till att skapa den ultimata spelupplevelsen. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda spelarna på Xbox One möjligheten att tonsätta sin unika spelupplevelse tillsammans med sina favoritspel, säger Mikael Ericsson, Product Director, Platform & Partner Experience på Spotify.

Xbox-användare som gnisslat tänder av avundsjuka sedan Spotify släpptes till Playstation 4 under 2015 får med andra ord äntligen sitt musikaliska lystmäte tillfredsställt. Bättre sent än aldrig, säger vi!