Opel Grandland X
Foto: Andreas Bergsman

Opel Grandland X. Det är namnet på tillverkarens nykomling i ”X-serien” som visades upp i Stockholm under onsdagen. Designen är sportig och gör att bilen ser lägre ut än vad den egentligen är, och vi fattade särskilt tycke för den stiliga fronten. 

Opel Grandland X
Foto: Opel

Med gott om plats för de åkande, både när det gäller höjd och benutrymme, kan Grandland X nog bli en modell att räkna med framöver. Givetvis hänger dock mycket på prissättningen, som i dagsläget inte är spikad.

Precis som i fallet med övriga modeller från Opel är Grandland X välutrustad och går att få med de flesta moderna funktioner i form av förarstöd. Här finns bland annat fotgängardetektor och automatisk nödbromsning, trötthetsvarnare, avancerad parkeringshjälp, 360-graders kamera och adaptiv farthållare (med automatlåda även kökörningsassistent).

Bland de mer komforthöjande funktionerna hittar vi AGR-certifierade, ergonomiska säten, uppvärmd ratt, ventilerade säten (eluppvärmda även bak) samt baklucka som öppnas med en fotviftning. Smarta telefoner kan laddas trådlöst via induktiv laddning och LED-strålkastarna inkluderar dynamiskt kurvljus, automatisk helljus- och nivåregleringsfunktion.

Opel Grandland X
Foto: Opel

Initialt kommer Grandland X med två motoralternativ: En 1,2-liters bensinare med 130 hästkrafter samt en dieselmotor på 1,6 liter med 120 hästkrafter. Under våren 2018 tillkommer flera motoralternativ.

Nya Grandland X släpps till försäljning i Sverige under hösten.