Netflix kommer att satsa hela sju miljarder dollar, motsvarande cirka 56 miljarder svenska kronor, på egna filmer och program under 2018. Detta meddelar företagets vd Ted Sarandos i en intervju med Variety.

Missa inte: Därför måste streamingjättarna tänka om - och sluta vara usla

Det är en ökning på 8 miljarder kronor från förra året och bland innehållet syns bland annat nya projekt med Coen-bröderna, Shonda Rhimes och David Letterman.

Samtidigt visar återkommande undersökningar att Netflix övriga bibliotek fortsätter krympa i takt med att licenserna blivit allt dyrare för dem. Många experter menar att streamingtjänsten håller på att bli mer av streamingkanal som nu prioriterar sitt eget innehåll. Ted Sarandos säger dock i intervjun med Variety att majoriteten av Netflix innehåll fortfarande är licenserat innehåll.

– Vi har ett par år kvar innan det blir 50-50.

Fokuset på egenproducerat innehåll lär inte heller minska med tanke på att jätteföretag som Disney nu tänker bryta med Netflix för att istället göra egna streamingtjänster.

I samma veva höjer nu också Netflix snart priset på sin tjänst med anledning av den nya fuktionen som låter användare ladda ner filmer och tv-serier i appen för att se dem offline. Kanske går också delar av pengarna till en framtida krigskassa?

Läs mer: Bästa serierna på Netflix just nu