Spoitfy har börjat ta bort musik från flera band som beskriver sig som nynazister och vit makt-människor och även Google, Deezer och den digitala musiktjänsten CD Baby lovar att göra det samma rapporterar Variety.

Missa inte: 10 tips som gör Spotify ännu vassare

Spotify fick utstå kritik tidigare i veckan då Digital Music News rapporterade att streamingtjänsten strömmade musik från flera band som tidigare var aktuella under en kampanj som Southern Poverty Law Center drev 2014. Den amerikanska människorättsorganisationen hade då en lista på 54 band vars musik de vill att Apple skulle sluta sälja på Itunes då den propagerade för racism och vit makt. Många av banden på listan har sedan dess istället övergått till streaming.

Läs mer: Google trycker på "delete" för nynazistiska sajten

Spotify har sedan dess svarat Digital Music News att de börjat ta bort flera av banden och även höll på att granska ytterligare band. Även streamingtjänsten Deezer säger efter Digital Music News rapportering att de tänker göra detsamma och en talesperson från Google säger att Youtube och Google Play har starka policys för vad som är tillåtet på tjänsterna och att användarna kan anmäla innehåll om de hittar något otillåtet.

Även gör-det-själv-tjänsten CD Baby, som större tjänster som exempelvis Spotify ofta får den här musiken ifrån, uppmanar sina användare att rapportera om de hittar olämpligt material i deras tjänst eftersom de själva inte har resurser att se över alla miljoner låter som finns på deras plattform.