Nu sänker HTC priset på virtual reality-headsetet HTC Vive till 699 euro. Detta kan jämföras med det svenska priset som tidigare legat på 9 490 kronor hos de stora återförsäljarna. Nu väntas priset hos dessa minska med omkring 2 000 kronor, till cirka 7490 kronor. Köpet inkluderar då en gratis testmånad för HTC:s Viveport där det går att spela utvalda VR-spel.

Missa inte: Oculus planerar släppa fristående VR-headset för 200 dollar

I sitt pressmeddelande skriver HTC Vive att tanken med prissänkningen är att virtual reality-headsetet ska nå ut till en bredare publik.

Prissänkningen kommer efter det att HTC Vives huvudkonkurrent Oculus Rift nära på halverade priset på sitt VR-headset till 399 dollar under en sommarkampanj. Efter sommarkampanjen har Oculus Rift idag ett butikspris på cirka 5 790 kronor. Utöver det ska Facebook-ägda Oculus även ha planer på ett fristående headset till budgetpris som inte kräver någon separat dator för att använda.

I samtal med The Verge säger HTC Vives amerikanska chef Dan O´Brien att prissänkningen var planerad redan innan Oculus sänkte priset på sitt VR-headset. Han säger också att HTC inte heller har några planer på att släppa en ny version av HTC Vive inom den närmsta tiden utan tänker fortsätta satsa på den som redan finns.