HP har återigen börjat göra premium-hårdvara riktad speciellt till gamers i samband med sin nya produktserie Omen. Och nu har företaget under Gamescom visat upp sin senaste värstinglaptop, Omen X Laptop.

Missa inte: Bärbara datorer med maxad prestande - för en rimlig peng

HP:s bärbara monster kommer i två varianter, varav en har en 17 tums 4k-skärm och den andra en 120Hz 1080p-skärm. Båda använder sig av Nvidias G-Sync-teknologi och grafikkortet kan fås som ett överklockat Nvidia Geforce GTX 1080. Laptopen har även stöd för tre extra skärmar och överklockning för RAM-minnet och grafikkortet. I hjärtat av Omen X sitter sjunde generationens Intel Core i7-processorer.

Men vad som är extra iögonfallandem är att delarna i Omen X Laptop faktiskt går att byta ut och uppgradera. HP har med Omen X Laptop gjort så att det ska vara så enkelt som möjligt att byta ut hård- och SSD-diskar och minne som du vill. Datorn väger in på 4,9 kilo.

Priset för en Omen X Laptop ligger mellan 1 999 dollar (cirka 16 000 kronor) och 3 699 dollar (29 600 kronor) beroende på vilka hårdvaruspecifikationer som väljs.