Apple har en. Google och Microsoft också. Att stora mobil- och datortillverkare hårdsatsar på sina egna smarta röstassistenter är ett faktum. I samband med lanseringen av Galaxy S8 och S8 Plus i våras kom det fram att Samsung också valt att dra sitt strå till assistent-stacken med Bixby. Däremot fanns Bixby inte tillgänglig globalt från start – men nu verkar den koreanska mobiljätten ändra på det.

Läs mer: Här är 5 saker som Galaxy S8-assistenten Bixby kommer att kunna göra

I ett pressmeddelande låter Samsung meddela att Bixby nu officiellt rullas ut i 200 länder världen över. Assistenten kommer dock inledningsvis bara att tala engelska och koreanska.

Tanken med Bixby är bland annat att låta användaren seriekoppla flera kommandon i ett enda röstkommando. Samsung själva exemplifierar med att du kan säga "Good night" för att slå på väckarklockan, sätta telefonen i stör ej-läge och slå på ljusfiltret för nattbelysning. De flesta av Galaxy-telefonernas inställningar och funktioner ska på ett eller annat sätt gå att styra med Bixby.

M3 har naturligtvis lekt runt med Bixby på en av våra egna Galaxy S8-enheter (inte den vi slängde i marken), och du kan vänta dig mer Bixby-relaterade alster inom kort.