Så lanserades den till slut, Fitbits sedan länge omryktade smartklocka och lite av en uppföljare till Fitbit Blaze. Närmare tester får utvisa hur den presterar i verkligheten, men på pappret är det en rätt imponerande liten sak. En närmare titt på specifikationerna gör det frestande att använda sig av orden Apple Watch-dödare.

Fitbit Ionic är på många sätt lik Apple Watch. Ionic är utrustad med gps, och simtäthet ned till 50-meter. En speciell Adidas-version av klockan ska släppas senare (Apple har en Nike-version av Apple Watch) och musik kan lagras på klockans inbyggda minne (2,5 gigabyte) för att sedan avnjutas via ett par blåtandslurar.

Liksom med Apple Watch går armbandet går att växla mellan ett sportband (299 kronor) i ett antal olika färger, och ett lyxigare i läder (549 kronor). Skärmens ljusstyrka på 1 000 nits är på pricken lika många nits som Apple Watch Series 2:s oled-skärm.

Läs också: Fitbit släpper träningshörlurarna Fitbit Flyer

Fitbit
Foto: FitbitIonic har en ljusstark färgskärm som kan visa notiser från de vanligaste apparna.

Men så finns det andra punkter där Ionic tagit i lite extra; Batteritiden är på hela fyra dagar (eller tio timmar om vi använder gps:en konstant) och pulsmätaren är en förbättrad version med mer exakt mätning vid högintensiv träning.

Fitbits smartklocka får den här gången också ett rejält operativsystem (Fitbit OS) med stöd för notiser, utbytbara urtavlor och en inbyggd coach som ska tipsa om hur vi kan öka uthålligheten (tillgängligt först 2018). I september släpps ett sdk till utvecklare, så tredjepartappar till Ionic lär snart dyka upp.

Fitbit slår på stort och lanserar även en betaltjänst, Fitbit Pay, som fungerar direkt från klockan. Fitbit Pay paras med ett vanligt Mastercard, Visa eller American Express, men dessvärre är funktionen ännu inte tillgänglig i Sverige.

Fitbits nya Ionic ska liksom Fitbits övriga produkter fungera till alla plattformar (IOS, Android och Windows) och finnas i butik i början på oktober 2017. Priset landar på 3 499 kronor, ett konkurrenskraftigt pris jämfört med exempelvis Apple Watch Series 2.

Läs mer om Fitbit Iconic här!