Drönar-tillverkaren DJI har visat upp inte en utan två "nya" produkter på årets IFA-mässa i Berlin, rapporterar Venture Beat.

Missa inte: Fightas med polarna med härliga nördiga Star Wars Drones

Mavic Pro Platinum, som är den senaste uppdateringen av DJIs Mavic Pro-serie, ska då både vara tystare än tidigare modeller samt kunna flyga i hela 30 minuter. Den bättre flygtiden ska enligt DJI bero på drönarens omdesignade propellrar samt nya elektroniska hastighetskontroller.

Den andra drönaren är sedan Phantom 4 Pro Obsidian som egentligen inte är en ny drönare så mycket som att det är samma gamla Phantom 4 som nu släpps med en annan färg, grå.

Utöver de två nya drönar-modellerna presenterade DJI också något som kallas för "sphere mode" som kommer släppas till företagets drönare Spark. Sphere mode gör det då möjligt för drönaren att ta panoramiska foton med en fisheye-effekt för att producera en sfärisk bild som sedan kan bearbetas eller läggas ut på sociala medier.

Mavic Pro Platinum kommer att släppas i september och är prissatt till 1299 euro. Phantom Pro Obisidian kommer också den i september och får ett pris på 1699 euro.