Samsung Smart Switch är en ny teknik från den koreanska tillverkaren som gör det lätt att byta till en ny Samsung-mobil från andra Android-mobiler, Iphone, Windows Mobile och Blackberry. Programmet kan föra över kontakter, meddelanden, foton, musik, appar och inställningar så att du knappt behöver göra något för att känna dig som hemma.

Det finns en del begränsningar, som vi går igenom senare i artikeln.

Enheterna du kan kopiera från:

  • Iphone med IOS 4.2.1 eller senare via Icloud, eller IOS 5.0 eller senare med usb-sladd.
  • Iphone via Itunes på Windows eller Mac (mer nedan).
  • Blackberry med OS 7 eller 10, trådlöst eller med usb-sladd.
  • Trådlöst från en annan Galaxy-mobil.
  • Trådlöst från andra Android-mobiler med minst Android 4.0, eller 4.3 med usb-sladd.

Samsung Smart Switch hanterar följande Android-tillverkare/enheter: HTC, LG, Sony, Huawei, Lenovo, Motorola, Pantech, Panasonic, Kyocera, NEC, Sharp, Fujitsu, Xiaomi, Vivo, Oppo, Coolpad(DazenF2), Blackberry/RIM (Priv), Yotaphone, ZTE (Nubia Z9), Gionee, LAVA, Myphone (My28s), Cherry Mobile, Google (Pixel).

Så gör du – med sladd direkt från gamla mobilen

Allt du behöver göra är att installera Smart Switch-appen på din nya Galaxy, koppla samman de två telefonerna med sladd (du kan behöva använda usb-till-usb-c-adaptern som följer med), tryck ”lite på” i den gamla och gå igenom stegen i appen på den nya.

Så gör du – från Iphone via datorn

Skapa en ny backup av din gamla Iphone med Itunes och se till att den inte är krypterad (kryssa ur ”kryptera Iphone-säkerhetskopia”). Installera sedan Smart Switch-programmet som finns för både Mac OS och Windows. Anslut din nya Galaxy med usb-sladd och följ instruktionerna i programmet.

Så gör du – från Iphone via Icloud

Om du använde Icloud för att lagra det mesta av din data på Iphone kan det vara ett enkelt alternativ för att flytta. Först måste du stänga av Apples tvåfaktorautentisering, sedan är det bara att gå in i Smart Switch-appen på din nya Galaxy och börja överföring trådlöst med mottagning från IOS och Icloud. Du får fylla i ditt Icloud-login och sedan välja vad som ska hämtas.

Så gör du – trådlöst från Android

Installera Smart Switch-appen på båda enheterna. På den gamla väljer du sedan trådlöst -> skicka och på Galaxy S8 trådlöst -> ta emot. Se till att telefonerna ligger intill varandra och välj Anslut på den gamla. Välj ut vad som ska skickas och välj Skicka. Välj Ta emot på den nya och vänta tills överföringen är klar.