Som vi rapporterat tidigare har Disney beslutat för att dumpa Netflix och andra streamingtjänster för att inom ett par år starta sin egen.

Däremot har det rått viss otydlighet gällande exakt vilka filmer i Disneys massiva medieimperium som det innefattade. Men nu bekräftar företagets vd Bob Iger vid en konferens att utöver Disneys animerade filmer så kommer också Star Wars och Marvel-filmerna bli exklusiva för tjänsten, rapporterar Variety.

Missa inte: Disney söker nytt patent - vill stoppa pirater som 3D-skannar deras leksaker

Bob Iger berättade även vid tillfället att Disney planerar för att producera fyra eller fem originalfilmer per år såväl som lika många egna tv-serier och tv-filmer som kommer dyka upp på tjänsten.

Netflix som i maj förra året skrev kontrakt med Disney för att få streama från deras katalog kommer tappa rättigheterna någon gång under 2018. Dock gäller inte detta Marvel-serierna som Disney samproducerat tillsammans med Netflix.

Disneys streamingtjänst är tänkt att dyka upp under 2019 i Usa men än så länge är det oklart om den kommer till Sverige. Något som även kan betyda att Disney-, Marvel- och Star Wars-filmerna stannar kvar på svenska Netflix även efter 2018. Vi har hört av oss till svenska Disney för en kommentar.