Hörlurar med aktiv brusreducering är perfekta vid bullriga flygresor eller när du vill stänga ute omkring-ljudet i stökiga kontorsmiljöer. Dessvärre är de oftast också riktigt dyra – inte sällan får du betala uppemot 3-4 000 kronor om du vill ha ett par lurar i premiumklassen. Därför lanserar svenska Defunc sina nya bluetooth-hörlurar Mute. Lurarna, som är av over ear-modell, börjar säljas den 9 oktober, och erbjuder aktiv brusreducering till ett pris om 1 500 kronor.

Höstens bästa hörlurar: Stort test av 20 modeller

Defunc
Mute börjar säljas i färgerna Black och Goldish den 1 oktober.

Prislappen skvallrar om att man med Mute vänder sig till en bredare publik än de lyxiga toppmodellerna från tillverkare som Bose och Sony, och möjliggörs enligt Defunc själva av att man "valt rätt delar och komponenter" för att trycka ned materialkostnaderna.

Bakom Defunc står entreprenören Johan Wahlbäck, som tidigare i år gjorde entré på hörlursmarknaden med fyra olika in-ear-modeller till överkomliga priser. Music, Talk, Hybrid och Sport riktar sig till tydligt definierade användarkategorier som prioriterar olika saker i sina hörlurar, och vilka dessa är förstår ni nog av produktnamnen. De tidigare hörlurarna kostar max ett par hundralappar, så Mute blir företagets hittills dyraste satsning.

Så här säger Johan Wahlbäck själv om satsningen på brusreducerande hörlurar i ett pressmeddelande:

– Jag reser väldigt mycket både i jobb och privat, och jag saknade en Active Noise Cancelling hörlur som inte kostade kring 3500-4000 kr, men som fortfarande höll hög kvalitet. Gemene man kan eller vill inte lägga så mycket pengar på en sådan produkt och därför tog vi fram Mute där ett fördelaktigt pris och hög kvalitet går hand i hand, och behoven av riktigt bra ljud och noise cancellation täcks.