Den ursprungliga Xbox-kontrollen var gigantisk och fantastisk. Alternativt klumpig och urusel beroende på vem du frågar. Nu har det blivit dags för diskussionen att blossa upp igen då Seamus Blackley, den ursprungliga chefen för Xbox, jobbar tillsammans med tillverkaren Hyperkin för att ta tillbaka kontrollen lagom till julhandeln 2017 rapporterar Windows Central.

Missa inte: Nintendos glädjebesked - Fler NES Classic på ingång

Nyversionen av den ursprungliga Xbox-kontrollen, även känd som The Duke, är likt originalet då betydligt större och tyngre än dagens spelkontroller och istället för axelknappar har den en extra vit och svart knapp utöver dagens A-, B-, X-, Y-knappar som finns på Xbox One.

Den nygamla kontrollen är däremot tänkt att användas ihop med modern hårdvara och har uppgraderats med en inbyggd 3,5 mm hörlursingång och den gamla plastlogotypen mitt på handkontrollen har bytts ut mot en Lcd-skärm som ska fungera som senare Xbox-generationers Hem-knapp.

Exakt pris och datum för nostalgifesten är i skrivande stund ännu okänt. Se till att rota fram Halo: Combat Evolved, Project Gotham Racing och Dead or Alive 3 så länge.