En gång i tiden hade Microsoft en musiktjänst som hette Xbox Music. För två år sedan döpte de om den tjänsten till Groove Music, men inte heller det kunde locka till sig användarna. Och nu väljer Microsoft att lägga ner tjänsten helt och hållet. För att göra det så smidigt som möjligt tar de hjälp av den tidigare rivalen Spotify.

Missa inte: Nostlagifrossa - Spotifys nya funktion spelar det som var populärt när du var 20 

Groove Music streamingtjänst kommer att sluta existera den 31 december i år, varefter inga ytterligare betalningar kommer att dras för användares prenumerationer.

Appen Groove Music kommer däremot inte försvinna helt och hållet, utan kommer fortfarande kunna spela lokala mp3-filer och musik som sparats till Onedrive.

Microsoft kommer i fortsättningen rekommendera Groove Music-användare att byta till Spotify om de vill strömma musik. Företaget har också inlett ett samarbete med den svenska streamingtjänsten för att användarna ska kunna föra över sina gamla spellistor till Spotify istället. Detta kommer att ske genom en ny uppdatering för Groove Music-appen, som släpps under nästa vecka.