Personlig leverans via drönare
Foto: Cambridge Consultants

Amazon har testat drönarleveranser i flera mindre städer i bland annat Frankrike, Storbritannien och Israel. Företagets system innebär att en drönare lastas med varorna du har beställt i ett speciellt lager, flyger till din adress och lämnar paketet utanför porten.

Det är häftigt, men vore det inte ännu bättre om leveranser inte var bundna till gatuadresser utan kunde ske var som helst, direkt i din famn?

Cambridge Consultants tycker det, och håller på att utveckla ett system kallat Delivair som ska göra det möjligt, skriver Engadget. Med hjälp av gps och din mobils trådlösa kommunikation kan Delivair-drönare leta upp dig oavsett var du är (så länge du är utomhus) och försiktigt släppa paketet med din beställning direkt i dina utsträckta händer.

Förutom spontana pizzabeställningar och liknande kan Delivair ha mer verkligt hjälpsamma användningsområden. Du skulle till exempel kunna beställa en reservslang till cykeln om du får punktering någonstans, och systemet skulle kunna skicka medicin som exempelvis hjärtstartare, adrenalinpennor för att stoppa en anafylaktisk chock och motgift mot ormbett – och därigenom rädda liv.