Google visade under sitt årliga hårdvaruevent upp sina första trådlösa hörlurar, Pixel Buds. Dessa kontrolleras genom touchgester som används för att göra saker som att justera volymen, byta låt och svara på inkommande samtal.

Missa inte: Bose QC35 blir första hörlurarna med Google Assistant

Genom ett tryck på höger hörlur aktiveras Google Assistant, som kan användas för att hitta vägen, spela musik, få tillgång till meddelanden med mera. Enligt Google ska hörlurarna klara av fem timmars aktivitet på en laddning. Hörlurarnas fodral kan även användas för att ladda dem ytterligare och kan bidra med totalt 24 timmars batteritid. 

Pixel Buds fungerar genom bluetooth och kan användas med samtliga telefoner som har stöd för detta. Pixel-ägare får dock också tillgång till Google Translate, som ska kunna användas för att översätta samtal mellan olika språk i realtid. Än så länge finns stöd för 40 olika språk, varav ett är svenska.

Pixel Buds finns i färgerna svart, vitt och blått och kostar 159 dollar i USA, vilket motsvarar ungefär 1 280 kronor. När och om hörlurarna kommer till Sverige är ännu oklart.