Facebook storsatsar på virtuell verklighet, VR, och häromdagen valde företagets grundare Mark Zuckerberg att demonstrera hur tekniken kan komma till nytta.

I ett videoklipp kunde vi se Zuckerberg göra ett virtuellt besök på Puerto Rico som drabbats hårt av den senaste tidens orkaner i området. Med översvämmade gator och hus i bakgrunden gjorde Zuckerberg en ”high five” med sin medresenär samtidigt som de båda fnissade.

Föga förvånande kritiserades Zuckerberg för att ha visat brist på empati med katastrofens offer och nu har han tvingats be befolkningen på Puerto Rico om ursäkt.

"En av de mest kraftfulla funktionerna i VR är empati. Mitt mål var att visa hur VR kan öka medvetenheten och hjälpa oss att se vad som händer i olika delar av världen. Jag ville också dela nyheten om vårt partnerskap med Röda Korset för att hjälpa till med återhämtningen. När jag läser några av kommentarerna inser jag att detta inte var klart och jag ber om ursäkt till alla som känner sig förolämpade", skriver Zuckerberg på Facebook.