Denuvo, ett mjukvaruskydd ämnat att förhindra piratkopiering av datorspel, har knäckts igen. Denna gång handlar det om actionspelet Middle Earth: Shadow of War som vi recenserade i förra veckan, och som för närvarande innehar förstaplatsen på spelplattformen Steams bästsäljarlista.

Test: Middle-earth: Shadow of War tar orch-slaktandet till helt nya nivåer

Det ska ha tagit hackare omkring 24 timmar att knäcka spelets kopieringsskydd, och snart fanns det en stor mängd crackade versioner av spelet att ladda ned på allehanda torrentsidor.

Denuvo skapade givetvis stort rabalder när det släpptes 2014 och sedan dess har det blivit något av en sport att knäcka kopieringsskyddet för att göra storspel tillgängliga för gratisnedladdning. På Wikipedia finns en lista över de spel som skyddas av Denuvo, och där anges även vilka titlar skyddet har knäckts kring.

Läs mer: Resident Evil 7 hackat – trots idiotsäkert DRM-skydd

Förutom att det försvårar piratkopiering av spel har Denuvo också fått kritik för att förkorta livslängden på ssd-hårddiskar. Företaget själva har förnekat ryktet och uppgivit att inga onödiga mängder data hamnar på ssd:n och alltså inte ska påverka dess livslängd.