Under föregående vecka lanserades Huaweis nya smarta telefoner Mate 10 och Mate 10 Pro, men vad som inte talades lika mycket om var företagets uppdaterade version av smartklockan Watch 2. Nu har den fått ett ”Pro” i namnet – och utrustats med e-sim, som ger en mobiluppkoppling utan att behöva sätta in ett separat simkort.

Äntligen slipper vi plastkorten: Allt du behöver veta om e-sim

Huawei Watch 2 Pro har stöd för både 4G, 3G samt gamla 2G, och kommer såklart även med bluetooth. Det skriver bland annat Androidpolice. Troligen finns även en pulssensor, gps och nfc för mobila betalningar. Mycket mer än så är dock svårt att få reda på, då modellen ser ut att enbart vara tänkt för den kinesiska marknaden och det inte finns något översatt pressmaterial.

Läs också: Huaweis vd tycker inte smartklockor är något att ha – inte ens företagets egna

Huawei Watch 2 Pro
Foto: Huawei

Även operativsystemet är okänt, med Androidpolice noterar att lär röra sig om ett nedbantat Android Wear, anpassat av Google för att inte utmana kinesiska lagar.

Watch 2 Pro kommer kosta motsvarande cirka 3 200 kronor i Kina, men det lär som sagt bli svårt att få tag på modellen på annat än hemmamarknaden Kina – men kanske ger det ändå en fingervisning om vad som komma skall från Huawei, även för den svenska marknaden i framtiden.

Mer information finns på Huaweis kinesiska sida, här översatt i Google Translate.

Missa inte: Vi känner på Huawei Watch 2: Bastant smartklocka som kör Android Wear 2.0

Huawei Watch 2 Pris vid test: 2985 kr.

Bästa pris just nu: 2194 kr