Kinect är död. Efter år att relativ tysthet från plattformen har Microsoft nu slutat tillverkare tillbehöret rapporterar Fast Co Design.

Missa inte: Här är headseten som fungerar med Mixed Reality i Windows 10 

Kinect släpptes i november 2010 som ett tillbehör till Xbox 360. Vid lanseringen var det en stor succé med spel som Kinect Sports och Dance Central. Totalt beräknas Kinect ha sålt i hela 35 miljoner exemplar.

Efter det avstannade sedan utvecklingen av tillbehöret. Få stora spel släpptes till Kinect och istället blev kameran populär bland hackers som visade att den hade stor teknisk potential. Tyvärr utforskades detta aldrig i Kinects egna spel eller program.

När Microsoft sedan försökte släppa den nya versionen av Kinect tillsammans med Xbox One möttes de av så pass stora protester bland spelare att de istället började sälja kameran separat. Sedan dess har Kinect levt en tyst tillvaro utan att några större spel släppts.

Med tanke på att Microsoft i dagsläget jobbar på plattformar som Windows Mixed Reality är det kanske inte konstigt att de nu väljer att lägga ner Kinect. Samtidigt är det svårt att inte känna en viss uppgivenhet över att Kinects potential aldrig riktigt införlivades utan att det mest blev en Dance Central-maskin.

Fast och andra sidan var Dance Central himla bra.

Microsoft Kinect 2.0 (Xbox One) Pris vid test: 949 kr.

Bästa pris just nu: 6112 kr