Vi befinner oss längst in i spelmeckat Inferno Online i centrala Stockholm. Klockan är bara fyra på eftermiddagen, men redan surrar ett stort antal av de hundratals datorer som finns utspridda i den enorma hallen.

I en avskild hörna är det mingel och upptaktsträff inför världsmästerskapen i Blizzards fps-spel Overwatch. Speljournalister och bloggare är inbjudna för att få en första skymt av fem av de sex unga män som ska försvara de blågula färgerna under slutspelet i Overwatch-VM, som äger rum under Blizzcon 3-4 november. Gruppspelet i Sydney är redan avklarat, och Sverige toppade sin grupp i hård konkurrens med Australien.

Nördarnas revansch: 7 fakta som visar hur galet stort e-sport har blivit

E-sportlegendaren Heaton har blivit sjuk. Hans polare, det före detta CS-proffset Tommy "Potti" Ingemarsson, har istället ryckt in för att grilla Overwatch-svenskarna med frågor inför det stundande mästerskapet. "Vad är målet med turneringen?" lyckas han fråga två gånger. För Zebbosai, TviQ, CWoosH, snillo och Manneten är svaret på frågan uppenbar: Att vinna, förstås. Som grupp är de väl förberedda, och framhåller en enastående kemi och rollfördelning som sina starkaste kort.

Mardrömsmotståndaren är fjolårsvinnarna Sydkorea, ett land som (sett till antalet tävlande) endast får se sig slagna av Kina när det kommer till inspelade pengar i e-sportsammanhang. Men först är det kvartsfinal mot Storbritannien, ett lag som inte skrämmer svenskarna nämnvärt även om de medger att det inte finns några lätta matcher så här högt upp i hierarkin.

Tviq
Foto: Joel KlasénTviQ värmer upp inför uppvisningsserien i Overwatch på Inferno Online.

Efter frågestunden är det dags för uppvisningsmatch: Landslaget mot ett gäng utvalda Overwatch-fans. Givetvis tar fullblodsproffsen hem bäst av tre-serien med god marginal, även om det andra laget faktiskt lyckas norpa något halvdussin "kills" i varje match. TviQ, eller Kevyn Lindström som han också heter, får "Play of the Game" två av tre gånger. Hans specialitet är de mordinriktade glaskanoner som också går under benämningen "carry" i många andra populära onlinespel.

Kevyn är 23 år och redan en etablerad profil på fps-scenen. Efter att ha lagt mycket tid på spel som Team Fortress tog han steget över till Overwatch så snart han fick chansen.

– Sedan dess har jag nött, nött, nött. Det är det du måste göra när du bestämt dig för att bli bäst på någonting. Jag har spelat fps-spel sedan jag var fyra år.

Allting drog, som för så många andra, igång med ID Software-spelet Doom. I dag lägger han det mesta av sin vakna tid på Overwatch, och agerar även som ett slags informell lagkapten för sina landsmän.

– Det är dock inte så att jag håller på och bestämmer och så. Det blir mest pepp, men alla i gruppen är medvetna om att man måste stötta varandra hela tiden, säger han. Vi har verkligen otroligt bra sammanhållning. Jag, Zebbosai, Manneten och CWoosH spelar även tillsammans till vardags i laget Misfits, så vi känner varandra väl.

Enligt sajten esportsearnings har Kevyn redan hunnit tjäna omkring 35 000 dollar på diverse Overwatch-tävlingar. Det är 16:e högst i världen och placerar honom trea bland svenskarna. En Youtube-video titulerar honom som "The Carry God" och har visats över 76 000 gånger det senaste halvåret. Han visar dock inga spår av arrogans eller självgodhet – här finns bara en lugn beslutsamhet och ingen nervositet inför de stundande världsmästerskapen.

Skulle du bli överraskad om ni gick hela vägen?
– Nej, inte direkt. Jag skulle naturligtvis bli otroligt glad och stolt, men jag tycker att vi har den kapacitet som krävs för att kunna utmana om förstaplatsen.

Overwatch World Cup äger rum mellan 3-4 november under Blizzards årliga spelevenemang Blizzcon i Anaheim, Kalifornien. 

Overwatch - Origins Edition Pris vid test: 399 kr.

Bästa pris just nu: 150 kr

Fakta

Ett lagbaserat skjutarspel där lag om sex ställs emot varandra. Karaktärerna består av en generöst tilltagen grupp hjältar, som med olika egenskaper och roller ska komponeras ihop till en vinnande sextett i grenar som deathmatch, escort och assault. Overwatch utvecklas av Blizzard och släpptes i skarp version i maj 2016. Som e-sportspel är det med andra ord en relativt ny företeelse i jämförelse med klassiker som Counter-Strike, Dota och Star Craft.