Missa inte: Stort städtest - Här är bästa robotdammsugaren 

Den nya robothunden, som kort och gott heter Aibo, ska kunna skapa vänskapsband med de olika personerna i ett hushåll och ge dem uppmärksamhet, glädje och kärlek. Robothunden använder sig av djupinlärning för att känna igen olika personers vanor och mönster och anpassar sig efter detta, rapporterar The Verge.

Aibo ska kunna röra sig med hjälp av 22 olika rörliga axlar, samtidigt som ögonen kan återge en rad olika uttryck. Aibo kan även ta kort med en egen kamera som kan ses i den egna appen My Aibo, som också kan användas för att ladda ner saker som nya trick till robothunden. Batteritiden för Aibo ska enligt Sony ligga på ungefär två timmar med tre timmars laddningstid.

Nya Aibo går att förhandsbeställa i Japan och kommer att börja säljas 11 januari 2018. När den släpps utanför hemlandet är ännu okänt. Priset är satt till 198 000 yen, eller cirka 14 500 kronor. 

För att använda Aibo krävs nu också en prenumeration som kostar 2980 yen (cirka 220 kronor) i månaden över tre år. Tjänsten ger Aibo uppkoppling till internet, tillgång till en molnsparningsfunktion samt My Aibo-appens olika tjänster.

För ytterligare 2980 yen (220 kronor) går det även att köpa ett ben, ett Aibone, till hunden.