Lampan Ace från företaget See Sense är inte den första smarta cykellampan, men kanske är det den första lampan som påstår sig använda artificiell intelligens för att ge smartare, bättre ljus. Lampan – eller egentligen lamporna, Ace kan finns både i vitt och rött för att monteras framtill och baktill på cykeln – kan justera sitt ljus beroende på var och hur vi cyklar.

Missa inte: Smart Halo vill göra din cykel smartare – med notiser direkt på styret

Ace cykellampa
Foto: See SenseCykellamporna kan fästas i stort sett var som helst.

I dagsljus kan lampan agera varselljus för att bättre synas för övrig trafik. När vi närmar oss rondeller, övergångsställen eller korsningar kan lamporna höja ljusstyrkan eller till och med börja blinka för att synas bättre. Saktar vi ned kan den agera bromsljus och stannar vi helt slocknar lamporna efter tre minuter för att spara batteri.

Ace
Foto: See SenseEn tillhörande app kan även ge notiser om cykeln (eller lamporna) blir stulna.

Lamporna lyser i mer än 200 graders bredd, och upp till 125 lumen för frontlampan. I lampan finns ett uppladdningsbart batteri som håller för cirka tio timmars användning. Cykellampan kan dessutom kopplas ihop andra smarta cykelprodukter via det trådlösa protokollet Ant+.

Läs också! Stor lista: Prylarna som gör elcykeln både roligare och smartare

Projektet finansieras via en Kickstarter-kampanj, som redan har nått sitt mål. Den som fortfarande vill stötta projektet kan göra det från 298 kronor, vilket ger en enstaka baklampa. Ace skeppas till hela världen, men om alla funktioner finns tillgängliga även i Sverige har vi dessvärre ingen information om. Leverans är beräknad till juni 2018.