Ursäkterna de olika e-handelstjänsterna använder för att dra igång en spontan rea kan tyckas bli fler och fler. Den senaste internetshoppinghögtiden som har introducerats även i Sverige är Singles Day. Vad innebär egentligen det här? Här är svaren på de tre vanligaste frågorna:

1. Vad är Singles day?

Singles Day inträffar 11 november och kan enkelt kallas för Kinas svar på Black Friday. Dagen kallades förut för ungkarlarnas dag, då den var riktad främst mot ensamstående män. Att den infaller just på söndag är ingen slump, då datumet skrivs 11/11, det vill säga fyra ettor (singlar).

2. Har det här någonting att göra med Black Friday?

Egentligen inte, mer än att det går ut på att sälja otroliga mängder produkter under en dag. Många leverantörer använder det även som ett sätt att rivstarta julhandeln.

Missa inte: Allt inför Black Friday 2019

3. Var hittar jag bäst fynd?

Förra året var första gången då svenska återförsäljare hoppade på Singles day-tåget på allvar, och i år satsar fler och mer svenska nätbutiker på shoppinghögtiden. Här är några av sajterna som är värda att kika på:

Precis som med Black Friday är trenden även för Singles day att rean inte bara inkluderar fler produktområden, utan även att den startar tidigare och tidigare. En del återförsäljare börjar rea ut sina produkter så tidigt som en vecka innan! Om du verkligen vill ta del av bästa erbjudandena bör du därför kika runt redan nu, för att försäkra dig om att du inte missar ett riktigt bra kap.

Alibaba

Internationellt är fenomenet ännu större. Den största hemsidan under Singles day är Alibaba, även kallat Kinas Amazon. De slår rekord år efter år, under 2016 sålde de mer under 11 november än Amazon sålde under ett helt år. Den svenska Alibaba-sajten är dessvärre kraftigt begränsad, svenska konsumenter kan istället klicka sig in på Aliexpress för att hitta riktigt billiga teknikerbjudanden.

På nästa sida har vi listat de erbjudanden vi tycker är intressantast just nu!