Den pågående pandemin är inne på sitt andra år och såväl restriktioner som försenade vaccinleveranser gör att det lutar mot ännu en sommar att spendera i vår egen vrå. Oavsett om du har en stuga på landet eller bara vill utöka med ännu en apparat för hemmabruk kan det vara läge för en uppgradering av den gamla tv-apparaten. Här är ett gäng tv-apparater till riktigt bra priser!

Tv-apparater

 Upp till 55-tum 

Samsung The Sero

Roterbar tv från Samsung

När vi testade den här något okonventionella 43-tums tv:n från Samsung skrev vi ”En tv för Tiktok-generationen, där allt krut har lagts på att optimera för en sak, att spegla mobilen i vertikalt läge. Det gör den briljant, i alla fall om mobilen heter Samsung Galaxy.” Jepp, den här går att rotera mellan landskap- eller porträttläge. The Sero förärades med betyget fyra av fem stjärnor.

Läs hela testet av Samsung The Sero här.

Samsung The Sero QE43LS05T
Pris:
9 990 kronor hos Prisjakt

Följ prisutvecklingen på Prisjakt här!


Samsung50

Ännu billigare quantumteknik!

Om du kan gå ned till 50 tum har Samsung även en sådan modell, med det klatschiga namnet QE50Q60TAUXXC, som dessutom är ordentligt rabatterad just nu. En fördel med dessa modeller är att de, tack vare Ambient Mode-läget, även kan smälta samman med din inredning. Exempelvis genom att visa upp en tavla, eller fotografier som du själv väljer ut.

Kostar 6 990 kronor hos Mediamarkt


Philips

Den ultimata sovrums-tv:n?

En 43-tummare är nog i minsta laget för vardagsrummet, men varför inte kitta upp sovrummet med en riktigt bra tv till jul? Den här Philips-apparaten är kraftigt prissänkt just nu från att ha legat stabilt på 13 000 kronor. Under huven sitter en P5-processor som vi på redaktionen tidigare har hyllat för sin fenomenala bildbehandling. Philips brukar kosta på ljudet i sina tv-apparater lite extra och i det här fallet kommer högtalarna från B&W vilket bådar gott. Ser ut att vara en riktigt bra deal helt enkelt!

PhilipsB&W 43 PUS9235
Pris: 10 990 kronor hos Dustin Home

Följ prisutvecklingen på Prisjakt här!


 55-65-tum 

OLED65CX

Bra 65-tummare för spel

LG:s OLED65CX är en 65 tum stor tv som påminner om GX-modellen som vi tidigare har imponerats av, med undantaget att den är anpassad för att stå istället för att hänga på väggen. CX-modellen har också samma typer av funktioner som förbättrar gejming, exempelvis g-sync och freesync samt andra inslag som kräver hdmi 2.1. Ett riktigt bra val för din Playstation 5 eller Xbox Series X, helt enkelt.

Kostar från 19 990 kronor hos Dustin


LG55

Ett mindre, men bra, alternativ för spel

OLED55CX är den mindre 55 tumsmodellen av LG:s OLED65CX (ovan) och erbjuder därmed samma funktioner. Priset är också betydligt mindre och just nu dessutom nedsatt hos ett antal affärer. Du kan läsa hela testet av tv:n här.

Kostar 12 890 kronor hos Netonnet


Q65

Mer quantumteknik åt folket!

Denna 65-tumsapparat från Samsung erbjuder företagets egna Quantum dot led-teknik, i folkmun Qled. Kort förklarat rör det sig om en egen vidareutveckling av led där ljusstyrka och färgåtergivning är ledorden (no pun intended). Är dessutom utrustad med dubbla tuners och som låter dig se på två olika tv-program samtidigt!

Kostar 12 990 kronor på Hifi Klubben


Sony65

Premium-tv med bra kontraståtergivning

Sonys 65-tummare KD-65XH9505 använder sig av en specialdesignad led-panel vid namn Triluminos. Detta möjliggör hög ljusstyrka och kontraståtergivning nära OLED-kvalitet. Tv:n har även en avancerad processor som skalar upp allt som inte är 4K och möjlighet till röststyrning.

Kostar 16 990 kronor hos Hifiklubben


Philips65

Ljusshow utlovas från Philips Ambilight-tv

Få till discokänsla tack vare Ambilight-belysningen på den här 55-tums apparaten från Philips. Utöver har Philips 55PUS9435 även en djup och naturlig bild på själva skärmen. Tv-apparaten har dessutom stöd för både Dolby Vision och HDR10+, samt levereras med en soundbar från Bower & Wilkins. Filmkvällen är räddad!

Kostar 8 990 kronor hos Webhallen


LG

4k med levande färger

Från LG hittar vi en 65-tums tv med rena linjer och minimalistisk ram. LG 65NANO866 använder sig av LGs Nanocell-teknik, vilket ger dig en naturlig bild, med bra nyanser från alla vinklar samt förbättrad kontrast. Tack vare α7 Gen 3-processorn förbättras och skalas din bilden upp på ett naturligt sätt.

Pris: 9 990 kronor hos Netonnet


Philips

Ambilight & Android

Den här 65-tummaren från Philips är rejält nedsatt i pris. Philips 65PUS9435 har Ambilight samt uppåtriktade Bowers & Wilkins-högtalare som skapar en viss surround-känsla. Stöd för 4k hdr kommer att göra susen för din maratonsittning av Breaking Bad. Android TV innebär också att du får tillgång till fler appar du någonsin kommer att behöva. Men visst känns överflödet bra!

Pris: 12 990 kronor hos Dustin Home


 Över 65 tum 

TheOne

Den rätta tv:n?

Trött på att inte hitta ”den rätta” där ute? Varför inte trösta dig med Philips 70-tums The One? Namnet till trots finns det ett flertal olika storlekar av just denna modell. Priset är dock inte helt vanligt för den här storleken på tv-apparater, därför tyckte vi också att det platsade in på denna lista. Men vad får du egentligen för pengarna? Utöver 4k-bild och den sedvanliga Ambilight-funktionen ingår också HDR10+, Dolby Vision och Dolby Atmos samt inbyggd AI-röstkontroll.

Kostar 10 990 kronor hos Elgiganten


NanoTV

En värsting till tv

LG:s Nano90 är en best på hela 75 tum som erbjuder 4k-bild med riktigt bra rörelseskärpa, kontrast och färgåtergivning. Den har även möjlighet att komma upp i 120 bildrutor per sekund och stödjer format som Dolby Vision IQ och HDR10 Pro.

Kostar 17 990 kronor hos Elgiganten


Samsung

82-tums bjässe från Samsung

Låt dig uppslukas av en tv med 4K UHD från Samsung. Samsung UE82TU8005KXXC har HDR (High Dynamic Range) som lyfter fram detaljerna även i mörka scener.

Pris: 14 990 kronor hos Dustin Home


Sony

75 tums Google Assistant

Eleganta Sony XH9096 är fylld med teknik som förgyller din tv-stund. Röststyrningen smarta Android TV-funktionerna borgar för roliga stunder. Sony XH9077 har Full Array led-teknik som ger en mer autentisk kontrast där ljusa områden i bilden förblir ljusa och mörka områden förblir mörka. Kontrasten får hjälp av Sonys X-tended Dynamic Range Pro-teknik, som justerar ljusstyrkan på ljusa ytor och skapar djupare mörker i skuggor. Tv har stöd för 4k hdr. Med inbyggd Google Assistant blir det dessutom lite smartare och enklare.

Pris: 18 144 kronor hos Dustin Home