Grym passform och massor av funktioner

Samsungs bidrag till testet är tillika de minsta till storlek och levereras med tre uppsättningar silikonpluggar och vingar för bästa möjliga passform. De sitter som berget och är bekväma nog att använda länge! Lurarna är snyggt formgivna och kommer i ett antal olika färger. De har ett inbyggt minne på fyra gigabyte för lagring av musik lokalt. Detta ger dig möjligheten att använda lurarna utan en smartphone, exempelvis ute i löpspåret.

Samsung Gear IconX

Propparna har både pulsmätare och accelerometer för att mäta träningen, och funktionerna styrs via touchkontrollerna som finns på utsidan av båda hörlurarna. Funktionerna styr man med touchkontrollerna på ena proppen. Det är emellertid ganska enkelt att ”trycka fel” och ändra exempelvis volymen eller byta spår istället för att aktivera träningsmätaren. Men efter en viss invänjning går det bättre.

Medalj M3

Appen är densamma som i exempelvis smartklockan Samsung Gear, och den är tydlig och användarvänlig. Här hittar du dina träningsdata och ändrar inställningar i form av vilka aviseringar som ska läsas upp, om du vill få träningstips under passet samt om du vill ha medhörning från omgivningen (bra om du tränar i stadsmiljö). För att uppdatera hörlurarnas firmware krävs emellertid en dator. Mjukvaran för detta finns lagrad i hörlurarnas interna minne och installeras snabbt när du ansluter laddningsdosan via usb till din pc eller Mac.

Omdöme

Ljudkvaliteten tillhör de bästa och mycket ska tillskrivas den grymma passformen (basljudet) men även diskant och mellanregister levererar. En klart och tydlig ljudbild målas upp även vid riktigt hög volym.

Läs även: Stort jämförande test av True Wireless-hörlurar

Ska vi hitta något som är mindre bra med Iconx så är det batteritiden, som inte kommer i närheten av övriga testdeltagare. Runt 1,5 timmar lyckas vi få ur lurarna per laddning och dosan klarar av att ladda dem två gånger, vilket tar cirka en timme per gång för en full laddning.

Samsung Gear IconxM3 rekommenderar

Mer info: Samsung, www.samsung.se
Frekvensomfång: 20 – 20 000 Hz.                                                            
Batteritid: 1,5 timmar + 3 timmar (laddningsdosa).
Anslutning: Bluetooth.
Handsfreefunktion: Ja.
Tillhörande app: Ja.
Övrigt: Saknas
Pris: 1 999 kronor hos Teknikmagasinet.

Läs mer här!

plus

Bra ljud.
Nätta och grym passform.
Massor av funktioner.

minus

Batteritid.
Touchkontrollerna svårhanterliga.

Betyg 4 av 5