Health Tag är en ny typ av wearable som är utformad som en liten, grå enhet som fästs på de kläder vi använder mest. Medan Spires förra wearable var en något udda, stenliknande sak som skulle hålla koll på stress, andning, aktivitet och liknanhälsode, är Health Tag lite mer diskret, men gör liknande saker.

I Health Tag finns ett gäng sensorer som ska hålla koll på hur vi mår; hur mycket vi rör på oss, hur mycket vi sover, hur vi andas och om vi verkar behöva stressa av. Taggen kan ge uppdateringar i realtid och exempelvis rekommendera oss att inte ta ett träningspass sent på kvällen om vi behöver sova bättre. Informationen presenteras i en tillhörande app.

Test Spire Mind and Body Tracker: Stenen som minskar stress – och håller koll på hur du andas

Spire Health Tag
Foto: Spire

Taggen fästs direkt på kläderna, och tanken är att den ska sitta kvar där. Health Tag säljs en och en, men Spire tycker att vi ska köpa flera stycken och helt enkelt sätta en tagg på de plagg vi använder mest, oavsett om det är vardagskläder eller träningskläder.

Health Tag är helt enkelt en wearable som vi inte ska behöva tänka på så mycket, med upp till 1,5 års batteritid och vattentäthet. Taggen ska till och med överleva en omgång i tvättmaskinen. Ett en-pack kostar motsvarande cirka 414 kronor, ett åtta-pack 1 681 kronor och ett 15-pack 2 525 kronor. Ett svenskt lanseringsdatum för Health Tag har vi tyvärr inte. Spires tidigare produkter har dock sålts här, så även denna produkt bör dyka upp på den svenska marknaden inom en relativt snar framtid. Mer information finns på Spires hemsida.