Irobot tycks ha stora planer för sina robotdammsugare Roomba. Tidigare under året fick de wifi-uppkoppling och ett tag senare försökte företaget sälja kartor över våra hem (något som man senare backade från).

Nästa, betydligt roligare nyhet är att dammsugarna nu har stöd för IFTTT (”If this, then that”), något som Techcrunch var först med att rapportera.

Missa inte! Philips Hue: Skapa flashiga notifieringar med IFTTT

Roomba
Roomba får IFTTT

IFTTT-stödet gör att vi kan skapa alltifrån faktiskt användbara till mest fåniga (men roliga!) kopplingar mellan en Roomba robotdammsugare och diverse internettjänster. Exempelvis: Posta ett inlägg på Facebook varje gång dammsugaren är klar med dagens dammsugning, eller varför blinka med dina Philips Hue-lampor eller spela en trudilutt på mobilen när dammsugaren är klar.

Stort städtest: Här är bästa robotdammsugaren just nu

I kategorin mer användbart och inte bara knäppt finns också ett sätt att starta en dammsugning innan en särskild kalenderhändelse startar, eller så kan vi stänga av dammsugaren om vi får ett samtal. Väldigt smart. I dagsläget finns elva olika IFTTT-tillämpningar, och fler lär vara på väg.

iRobot Roomba 896 Pris vid test: 6490 kr.

Bästa pris just nu: 4888 kr