Efter förra veckans besked att Danske Bank blir först med att erbjuda betaltjänsten Fitbit Pay i Norden är det dags för SEB och Eurocard att haka på. Fitbit Pay fungerar med företagets senaste klocka, Ionic, och från och med i dag kan du använda den för att genomföra kontaktlösa betalningar med en rad nya kort.

Följande SEB-kort ska fungera med Fitbit Pay:

  • SEB Mastercard
  • SAS Eurobonus Mastercard
  • Saab Mastercard
  • Opel Mastercard
  • Circle K Mastercard
  • Finnair Plus Mastercard
  • SJ Prio Mastercard
  • GlobeCard
  • Wallet Mastercard

– Det känns bra att vara del av en tjänst som förenklar människors betalningar samtidigt som den bidrar till att förbättra folkhälsan. Detta är ytterligare ett exempel på hur kunskap och ny teknik underlättar vår vardag, säger Catharina Hoffsten, Eurocards expert på mobila betalningar.


Tidigare (2017-11-21):
Den busfärska pulsklockan Ionic från Fitbit begåvas med företagets betaltjänst Fitbit Pay även i Sverige. Det meddelar Danske Bank, som blir första bank att stödja Fitbit Pay i Norden. Det är nfc, så butikens terminal kräver stöd för kontaktlösa betalningar enligt den standarden. Till skillnad från Samsung Pay, som även stödjer mst-tekniken, blir stödet alltså svagare för betaltjänsten tills fler butiker bytt till moderna terminaler.

Fitbit Pay

– Vi vill kunna erbjuda våra kunder nya digitala betalaningslösningar som kan göra vardagslivet enklare. Därför tycker vi att det är extra roligt att Danske Banks kunder blir de första i Norden att kunna använda Fitbit Pay. Vi hoppas att våra kunder som använder Fitbit ska få en smidig och bra upplevelse när de nu kan ha sin plånbok direkt på armen och slippa ta med sig kort eller kontanter, säger Stojko Gjurovski Sverigechef för Personal Banking på Danske Bank i ett pressmeddelande.

Stor guide till Apple Pay: Så fungerar tjänsten, banker som stöds m.m

Efter att ha laddat ned Fitbit-appen och anslutit sin Ionic behöver användaren välja en fyrsiffrig kod, ange sina kortuppgifter och bekräfta kopplingen med en engångskod som kommer via sms. För att betala ute i butik krävs det sedan att man håller klockans vänstra knapp intryckt en liten stund för att få upp kortet, och sedan håller upp Ionic mot betalterminalen.