Brädspel för barn

Har du barn är brädspelen på förra sidan kanske för avancerade, men det finns förstås roliga sällskapsspel för barn också. Här hittar du några spel för de minsta.

Näven i bordet

Under tidspress ska ni som spelar komma på kluriga svar utifrån en given kategori samtidigt som ni lägger näven på bordet. Ett som kräver en hel del simultankapacitet med andra.

Näven i bordet

Varje spelare har två chanser att svara under en omgång såvida inte någon av er har tre händer. Passar även mindre barn.

Antal spelare: 2-10
Speltid: 25 min
Köp här: Från 149 kronor hos Prisjakt.


Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten har hängt med länge. Reglerna är lätta att förstå, även för yngre barn, till och med din galna moster, som aldrig blev sig riktigt lik efter den där olyckan 1967 som involverade en hemmabyggd vindtunnel och ett stulet segelflyg förstår reglerna.

Finn diamanten

Spelet dök upp i Sverige på 70-talet men har finska anor från 1951. Spelet går ut på att du och dina motspelare letar er igenom hela Afrika i jakten på Afrikas Stjärna.

Antal spelare: 2-5
Speltid: 30-45 min
Köp här: Från 249 kronor hos Prisjakt.


Labyrint 3.0

Labyrint 3.0
Labyrint 3.0.

Labyrint 3.0 är ett brädspel för barn över sex år. I labyrinten måste du klara att tad dig genom en slajmtunnel, övervinna kugghjul och hitta snabbaste och bästa vägen genom kloakerna.

Labyrint 3.0 kan spelas antingen fristående, eller som tillägg till de tidigare versionerna av spelet.

Ålder: Från 6 år
Antal spelare: 2-4
Speltid: Ca 60 min
Köp här: Från 199 kronor på Prisjakt.


Brädspel för barn Catan Junior

Catan Junior – klassiskt sällskapsspel för barn

Catan är ett klassiskt brädspel som är mycket populärt. Catan Junior är en barnversion av detta som är modifierat för att passa spelare från 6 år och uppåt.

Det utspelar sig i ett örike där du bygger gömställen och samlar resurser som är specifika för de olika öarna. Till exempel trä, getter och guld. Resurserna kan användas för att bygga skepp och ta sig mellan öarna. Men på en av öarna bor spökkaptenen...

Ålder: Från 6 år
Antal spelare: 2-4
Speltid: Ca 30 min
Köp här: 249 kronor hos Webhallen.


Pokemon Monopol

Monopol med Pokémon (Kanto edition)

Fånga dem alla! I den här specialutgåvan av brädspelet Monopol får du chans att samla Pokémon istället för att köpa gator. Under spelets gång stöter du på åtta olika pokégym och battlar mängder av olika Pokémon. Köp, sälj och byt med motspelarna för att få ihop det mest kraftfulla Pokémon-laget.

Ålder: Från 8 år
Antal spelare: 2-6
Speltid: Ca 60 min
Köp här: Från 371 kronor hos Amazon. (Frakt kan tillkomma)

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning