Det har länge ryktats om att Samsung har planer på att lansera en vikbar mobiltelefon under 2018, men senaste nytt på ryktesfronten är att det kommer att dröja ett tag till.

Enligt uppgifter i sydkoreansk press kommer Galaxy X, som modellen kallas i media, att presenteras först på CES-mässan i januari. Sedan kommer flaggskeppsmobilen Galaxy S10 att lanseras månaden därpå när det är dags för Mobile World Congress i Barcelona.

Samsung har tidigare bekräftat att vikbara mobiltelefoner är på gång, bland annat i samband med en kvartalsrapport i början av året.

Missa inte: Allt om Samsung Galaxy S10

En prototyp av en vikbar mobiltelefon med en skärm på 7,3 tum ska även ha visats upp för utvalda besökare på årets upplaga av CES-mässan i Las Vegas. Då påstods det att mobilen kommer att utrustas med en Snapdragon 845-processor och minst 6 gigabyte arbetsminne, men i övrigt har det varit ont om detaljer.

Anledningen till att mobiltelefonen kallas för Galaxy X är att det fanns referenser till en mobiltelefon med det namnet på Samsungs webbplats kort efter att Apple lanserade Iphone X hösten 2017.

Men redan den 14 juni 2017 skickade Samsung in en patentansökan som kan ge en föraning om hur mobiltelefonen kommer att se ut.

Patentansökan

Att döma av bilderna kommer det handla om en vikbar modell med en oled-skärm. Batteriet sägs vara beläget i den nedre halvan, medan högtalaren är placerad i den övre halvan.

Vad gäller priset ryktas det om att Galaxy X blir en bra bit dyrare än Iphone X, men de uppgifterna bör tas med en nypa salt.