Finska HMD Global har släppt en hel radda med Nokiatelefoner i år. Nokia 3, 5 och 6 är alla förhållandevis billiga smartphones som kapar inom prestanda och fräsiga funktioner för att i stället rikta in sig på dig som inte vill lägga mer än ett par tusenlappar på en telefon. Sedan finns också Nokia 8, som är seriens flaggskepp. Vi gav telefonen en sjua i betyg i vinterns stora flaggskeppstest så sent som idag.

Läs våra tester av Nokia-telefonerna:

Nokia 3 - supersnygg snåltelefon
Nokia 5 - första comeback-luren
Nokia 6 - dyraste budgetmobilen

Det är denna telefon som nu begåvas med Android 8 Oreo, vilket är den senaste versionen av Googles operativsystem. HMD meddelar att uppdateringen börjar rullas ut i dag, fredag, och att användare får en sedvanlig notifikation i telefonen när Oreo finns att hämta.

En av sakerna vi verkligen gillar med de nya Nokia-lurarna är deras rena Android-gränssnitt och ett absolut minimum av påklistrade funktioner och finesser vi inte är intresserade av.

Bland nyheterna i Oreo har särskilt bild-i-bild-läget uppmärksammats, som exempelvis låter dig fortsätta titta på en Youtube-film även du stänger ned fliken för att pyssla med annat i telefonen. Oreo inkluderar också flera nyheter som optimerar telefonens batteriförbrukning, och tack vare Google Play Protect är du mer skyddad från skadliga appar och program än tidigare.

HMD uppger att alla de nya Nokiatelefonerna som finns på marknaden i dag får Oreo "inom kort".