Att övervaka hemmet och få mer information om det, och samtidigt ha privatlivet i behåll, är inte alltid en enkelt kombination. Men det är något som det svenska, Malmöbaserade företaget Minut ska försöka ändra på. På Kickstarter lanserar företaget nu ett nytt hemlarmsystem kallat Point, som via en enda enhet ska övervaka hemmet, helt utan kameror.

Test! Säkra hemmet för en billig peng: Vi testar ett smidigt och enkelt start-kit

Point
Foto: Minut

Istället användas avancerade sensorer, ljudanalys och maskininlärning för att förstå vad som händer i hemmet. Om Point märker rörelse i hemmet, upptäcker röklukt eller en plötslig sänkning i temperaturen kan alla i hushållet få reda på detta via tillhörande app. Point håller även kolla på hemmets hälsa, och kan varna för bland annat mögelrisk och temperatur. Larmet aktiveras automatiskt när den sista personen i hushållet lämnar hemmet, eller manuellt via appen.

En Point-enhet duger för ett rum eller en mindre lägenhet, och kostar motsvarande 655 kronor för den som är tidigt ute på Kickstarter. Fler enheter kan byggas på i systemet.

Lanseringskampanjen tar slut den 23 december men nådde redan efter tre dagar mer än fyra gånger målet. Mer information finns på Points Kickstarter-sida.