Gimis app Veckopengen riktar sig till barn och föräldrar som vill förenkla hanteringen av vecko- och månadspeng, sätta upp konkreta sparmål och administrera belöningar. Nu har företaget luskat ut vad de 270 000 användarna ser som årets julklapp. Och det är inte elcykeln. I stället är det vlogg-kameran som toppar listan "mest trending julsökningar", följt av vr-glasögon och drönare.

För att utses till årets julklapp av Gimi behöver prylen stå för den största ökningen av sparmål i Veckopengen-appen och ligga på topp 10-listan totalt sett. Det gör vlogg-kameran, som dessutom hamnar på plats 3 i topplistan för 9-12-åringar och även kniper bronset i kategorin topp 5 julönskningar.

Gimis vd, ex-fotbollsproffset Philip Haglund, kommenterar utnämnandet så här:

– Att filma har länge varit en del av våra liv, tidigare med filmkameror och idag allt oftare i sociala medier. Vloggkameran tar fram och främjar kreativitet och skapande hos barn, vilket vi tycker är bra hos den här digitala produkten. Däremot kan det vara bra att tänka på att den inte nödvändigtvis passar de yngsta barnen - och att vloggkameran kan vara en ganska dyr produkt.

Vill du med andra ord underlätta livet för en liten, aspirerande Youtube-stjärna vet du med andra ord vad som gäller under granen i år. Smartphones och datorer går också starkt, och 2017 ser överlag ut att bli ett ännu mer digitalt önskeår än någonsin, noterar Gimi. Här är ett urval av de mest populära produkterna enligt Gimi:

Topp 5 julönskningar

1. Dator
2. Smartphone
3. Vlogg-kamera
4. The Sims
5. Surfplatta

Topp 5 trending julönskningar

1. Vlogg-kamera
2. Vr-glasögon
3. Drönare
4. The Sims 4
5. Nintendo Switch

Topp 5 spelönskningar

1. The Sims 4
2. Overwatch
3. Minecraft
4. Star Wars
5. Grand Theft Auto