Radiostyrda prylar har alltid varit populära leksaker till både små och stora och finns i en uppsjö av olika utföranden. Här är 11 radiostyrda bilar att fräsa fram med i höstrusket!

Missa inte: 9 supercoola prylar som fixar fram barnasinnet


RObomaster

Exklusiv, smart leksakstank

DJI har nu släppt sin avancerade, radiostyrda tank DJI RoboMaster S1 på europeiska marknaden. Den här supersmarta roboten styrs med hjälp av tillhörande app och kan programmeras på alla möjliga sätt, från att vakta ditt rum till att spela musik. Självklart finns även roliga lägen för den som inte tycker kodning är särskilt kul, bland annat olika race där du kan skjuta små gelebollar på motståndare.

Kostar 4 868 kronor på CDON


X-Maxx

För dig som vill ha något extra

Traxxas X-Maxx är den ultimata monstertrucken med accelereration som kommer att få din mittbena att dela sig likt Moses delade Röda Havet. Toppfarten är över 80 kilometer i timmen. X-Maxx kommer monterad, lackerad och klar att användas med undantag för batterier och laddare. Elektroniken är vattentät, vilket gör att bilen kan användas året runt.

Kostar 11 995 kronor hos elefun.se


HBX Survivor Monster Truck

Bra för nybörjaren

HBX Survivor Monster Truck passar dig som är nybörjare på radiostyrda nöjen. Bilen levereras med enlättbegriplig sändare för styrning och gas. Bilen är 4-hjulsdriven vilket gör den enkel att köra vid höga hastigheter. Skulle du köra sönder någon del på bilen är det inget att gråta över då alla bilens delar går att köpa som reservdel. Du kan med andra ord köra så det ryker. 

Kostar 990 kronor hos Webbhallen


Bildbana

Ta bilbanan till nästa nivå

Självklart har den radiostyrda bilbanan har fått sig en rejäl uppgradering med ny, modern teknik. Genom att koppla samman en speciell del med din telefon eller surfplatta kan du via en app designa banor, spara rekord och skicka utmaningar till dina vänner via Facebook och Twitter. Under racen håller appen också koll på antal varv, depåstopp och total tid – den kan även ha hand om en turnering med flera spelare. Du kan till och med lägga till olika väder i Scalextric Arc Pro Digital Platinium GT Set.

Kostar 5 795 kronor hos Bromma Hobby


Metal Wartrack

Snabb buggy

Du behöver inte pröjsa mycket för att få en bil som kan köra riktigt snabbt. Den här lilla bilen ska ha en topphastighet på 18 km/h. Har den klassiska kontrollen.

Gear2Play 1:18 Metal Wartrack RC Car
Pris: 299 kronor hos Teknikmagasinet.


Merca

Radiostyrd Mercha med ratt

Alla har inte råd att köpa en Mercedez, men det betyder inte att alla inte kan testa att köra en Mercha! Den här modellen av Mercedez-Benz är gjord i skala 1:14 och kommer med en kontroll i form av en ratt. Har dessutom bakljus, vilket kan göra vilken prylnörd som helst lite pirrig.

Mercedes-Benz GLA-Class
Pris: 629 kronor hos CDON.


Nikko Velocitrax

Med larver på fötterna

Vad sägs om supersnabb radiostyrd bil med larvfötter som gör att du lätt tar dig fram i terräng och det med en hastighet upp till 14 kilometer i timmen? Vi tänkte väl det! Nikko Velocitrax kommer med en sändare som är utrustad med 2,4 GHz-teknik, vilket möjliggör att upp till 10 bilar kan köra samtidigt utan att deras frekvenser trasslar in sig i varandra. Radions räckvidd är 40 meter.

Kostar 549 kronor hos Webbhallen


918

Porsche för finåkaren

918 Spyder är många bilnördars favorit. Nu kan du äga en alldeles egen 918, i litet och behändigt format. Kostar dessutom bra mycket mindre än sin bensindrivna förlaga.

Kostar 444 kronor hos CDON


Vortex A959 Buggy RTR

Körglad buggy

Vortex A959 Buggy RTR 2,4GHz är en radiostyrd buggy som bjuder på körglädje i ett rappt paket. Med fyrhjulsdrift, individuell fjädring, proportionerlig gas har bilen egenskaper som låter dig blåsa iväg i 40 kilometer i timmen. Rattradion drivs med fyra AA-batterier och sänder på 2,4 GHz-bandet, vilket gör att signalen inte störs av andra förare. Levereras med ett 7,4 V 1100 mAh LiPo-batteri och laddare.

Kostar 999 kronor hos Teknikmagasinet


Bugatti

Glid runt i en Bugatti

Bugattis superbil Chiron är en av de mest exklusiva bilarna på marknaden, och kostar därefter. Den här exakta kopian i skala 1:24 är den perfekta presenten för bilälskaren.

Kostar 374 kronor på CDON


Tanks

BONUS: Bjud in kompisarna på stridsvagnsduell

Varför inte ta det till nästa nivå och köpa stridsvagnar? Här får du med två tanks med roterbara IR-kanoner som du kan förgöra din motståndare med.

Gear2Play Battle Tanks
Pris: 399 kronor hos Coolstuff