Radiostyrda prylar har alltid varit populära leksaker till både små och stora och finns i en uppsjö av olika utföranden. Här är 11 radiostyrda bilar att lägga under julgranen!

Missa inte: 9 supercoola prylar som fixar fram barnasinnet


RObomaster

Exklusiv, smart leksakstank

DJI har nu släppt sin avancerade, radiostyrda tank på europeiska marknaden. Den här supersmarta roboten styrs med hjälp av tillhörande app och kan programmeras på alla möjliga sätt, från att vakta ditt rum till att spela musik. Självklart finns även roliga lägen för den som inte tycker kodning är särskilt kul, bland annat olika race där du kan skjuta små gelebollar på motståndare.

Robomaster S1
PrisFrån 6 490 kronor hos Prisjakt.


Bilar

Blixten McQueen – styr med mobilen

Pixar-filmen Bilar tog världen med storm 2006 och har sedan dess fått både en och två uppföljare inklusive en spinoff vid namn Flygplan. Nu kan du köra huvudkaraktären Blixten McQueen med hjälp av din mobil.

Ultimate Lightning McQueen by Sphero Appstyrd Bil
Pris
: Från 3 499 kronor hos Prisjakt.


Nanda

Rc-nördens drömåk

Här är en perfekt bil för fartdåren! Den här radiostyrda bilen har fyrhjulsdrift, oljefyllda stötdämpare och en topphastighet på 45 km/h. Men smakar det, så kostar det. Den här underbara bilen landar på över 2 lax.

Nanda NR-10 Brushless Buggy RTR
Pris: 2 299 kronor hos Teknikmagasinet


Bildbana

Ta bilbanan till nästa nivå

Självklart har den radiostyrda bilbanan har fått sig en rejäl uppgradering med ny, modern teknik. Genom att koppla samman en speciell del med din telefon eller surfplatta kan du via en app designa banor, spara rekord och skicka utmaningar till dina vänner via Facebook och Twitter. Under racen håller appen också koll på antal varv, depåstopp och total tid – den kan även ha hand om en turnering med flera spelare. Du kan till och med lägga till olika väder!

Scalextric Arc Pro Digital Platinium GT Set
Pris: Från 5 795 kronor hos Prisjakt


Metal Wartrack

Snabb buggy

Du behöver inte pröjsa mycket för att få en bil som kan köra riktigt snabbt. Den här lilla bilen ska ha en topphastighet på 18 km/h. Har den klassiska kontrollen.

Gear2Play 1:18 Metal Wartrack RC Car
Pris: 299 kronor hos Teknikmagasinet.


Merca

Radiostyrd Mercha med ratt

Alla har inte råd att köpa en Mercedez, men det betyder inte att alla inte kan testa att köra en Mercha! Den här modellen av Mercedez-Benz är gjord i skala 1:14 och kommer med en kontroll i form av en ratt. Har dessutom bakljus, vilket kan göra vilken prylnörd som helst lite pirrig.

Mercedes-Benz GLA-Class
Pris: 629 kronor hos CDON.


Nikko

På med larvfötter – och dubbla motorer

Behöver du en radiostyrd bil som klarar lite hårdare tag? Den här bilen har larvfötter, har 360-graders ultramanöverbarhet och dubbla motorer.

Nikko Nano Trax
Pris: 319 kronor hos Coolshop


918

Porsche för finåkaren

918 Spyder är många bilnördars favorit. Nu kan du äga en alldeles egen 918, i litet och behändigt format.

Porsche 918 Spyder radiostyrd bil
Pris: 400 kronor hos CDON


Monstertruck

Radiostyrd bil modell större

Tycker du att de andra radiostyrda bilarna känns små och futtiga? Den här monstertrucken i skala 1:10 kör enkelt över konkurrensen med sin fyrhjulsdrift.

Reely Core Borst motor 1:10 XS RC
Pris: 990 kronor hos CDON.


Bugatti

Glid runt i en Bugatti

Bugattis superbil Chiron är en av de mest exklusiva bilarna på marknaden, och kostar därefter. Den här exakta kopian i skala 1:24 är den perfekta presenten för bilälskaren.

Bugatti Veyron Chiron Fjernstyret Bil 1:24
Pris: 380 kronor hos CDON


Tanks

BONUS: Bjud in kompisarna på stridsvagnsduell

Varför inte ta det till nästa nivå och köpa stridsvagnar? Här får du med två tanks med roterbara IR-kanoner som du kan förgöra din motståndare med.

Gear2Play Battle Tanks
Pris: 399 kronor hos Coolstuff