Samsung har presenterat en ny hopfällbar mobil, eller "flip phone", under ett event i Kina, Samsung W2018, rapporterar Gizmochina.

Missa inte: Uppgifter - Samsung vill skanna din handflata

Mobilen är den senaste i Samsungs W-serie som är mycket populär i Asien och den senaste modellen, som firar seriens tioårsjubileum, lanseras som en lyxmodell.

Telefonen har både en 4,2 tums full HD amoled-skärm utanpå telefonen och en 4,2 tums full HD-skärm innanför.

Telefonen drivs an Qualcomm Snapdragon 835 processor, har 6 gigabytes RAM och en hårddiskstorlek på antingen 64 eller 256 gigabyte. Batteriet är ett 2,300 mah och telefonen lanseras med Android Nougat. Specifikationerna för W2018 är alltså att jämföra med andra Samsung-telefoner som Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy Note 8.

Mest iögonfallande är däremot kameran som är en 12-megapixel baktill och en 5-megapixel framtill. Enligt Samsung själva ska kameran med hjälp av mjukvaran i telefonen kunna ta bätttre bilder i lågt ljus än någon annan telefon på marknaden.

Samsung W2018 kommer att släppas först i Kina. Pris är ännu okänt men lär bli dyrt. Den tidigare modellen W2017 såldes för hela 3000 dollar, motsvarande ungefär cirka 25 000 kronor.