För att kunna vara medlem på Facebook måste du vara minst 13 år gammal. Detta vill sociala medier-jätten nu delvis frångå när de lanserar Messenger Kids – en chattplattform rikas mot barn i åldrarna sex till 12, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Med Messenger Kids kommer barnen kunna chatta med sina vänner, ha videosamtal med olika filter och skicka GIF:ar som, så klart, är barnvänliga.

Plattformen ska enligt Facebook vara helt säker och med speciella metoder så som filter ska företaget hålla Messenger Kids fritt från saker som är olämpliga för de små. Detta sker exempelvis genom att det är föräldrarna själva som konfigurerar kontot och godkänner vilka som barnet ska kunna kommunicera med. Och föräldrarna själva måste vara vänner på Facebook. Dessutom kommer barnen inte vara sökbara i själva appen.

Detta öppnar så klart upp för en del frågetecken. Hur kommer Facebook exempelvis hantera annonsering när det kommer till barn? Enligt sociala medier-jätten kommer man bara samla in ”väldigt lite data” och det kommer varken finnas annonser eller mikrotransaktioner. Verktyg för att flagga och rapportera olämpligt material kommer också att finnas, samt möjligheten att blockera användare.

Den nya appen utvecklades i samarbete med över ett dussin online-experter samt mer än 250 organisationer som har fokus på nätsäkerhet. Redan nu finns en beta till IOS och den fullständiga tjänsten rullas ut i slutet av 2017.