T-Frend är en ny drönare i Japan som är designad för att jaga hem arbetare från jobbet. Detta genom att åka runt på kontoret och spela skotska "Auld Lang Syne", som ofta även spelas när butiker stänger i landet, på väldigt hög volym, rapporterar Japan Times.

Missa inte: Träbiten som också är en smart home-skärm

Tanken är att drönaren startar automatiskt när det är dags att gå hem och börjar sedan patrullera längs förutbestämda sträckor. Drönaren fungerar inomhus och behöver inte någon GPS-signal. Ljudet från drönaren ska göra det så svårt att jobba att det är lika bra att gå hem istället. Drönaren går även att fjärrstyras och är utrustad med en kamera som kan spara material på sd-kort.

Japan är ökänt för sina stora mängder överarbete, vilket årligen leder till allvarliga hälsoproblem och till och med dödsfall för landets befolkning. Administrativ personal på många företag får ofta tvinga arbetare att gå hem. Något som i sin tur lett till mer överarbete för just den personalen samt dålig stämning med övriga arbetare. Förhoppningen är att T-Frend-drönare kan hjälpa situationen genom att automatisera hemgångsprocessen.

T-Frend är tänkt som en betaltjänst och görs i samarbete mellan Taisei, Blue Innovation och NTT East. Planen är att den ska vara redo att användas till april. Pris är satt till cirka 4000 kronor i månaden.

Läs också: Här är DJIs nya drönare - kan flyga i hela 30 minuter