Trots att Android 8 Oreo förklarades brett tillgängligt redan i augusti har inte speciellt många telefoner försetts med Googles senaste operativsystem för mobiler. HMD Global har förvisso rullat ut Oreo till Nokia 8, och Sonys Xperia XZ1-lurar likaså – men i övrigt har det varit ganska tunnsått på den fronten. För ett par veckor sedan kunde vi rapportera att bara en futtig procent av alla Android-lurar körde version 8.

Bästa smartphone just nu: Test av 22 bästa mobilerna i toppsegmentet

Mobiltillverkarnas takt för utrullning skiljer sig alltså väsentligt åt, men nu meddelar i alla fall HTC att Android 8 Oreo är på väg till telefonerna U11, 10 och U Ultra. Det mest "spikade" datumet är för U11:an, som HTC nu bekräftat får den nyaste versionen av Android i månadsskiftet januari/februari 2018. Gällande 10:an och U Ultra vet vi inte mer än att utrullningen är planerad någonstans under första kvartalet av nästa år.

HTC U11 fick en stark åtta i betyg när vi recenserade den i våras. Grymma prestanda och imponerande kamerateknik gav telefonen en given plats i vårt stora topp-test av smartphones nyligen. Även HTC 10 har fått fina vitsord av oss, medan påkostade HTC U Ultra inte nådde riktigt samma höjder.