Om du har hunnit återhämta dig från Black Friday-hysterin kommer snart nästa reahögtid: Mellandagsrean. Många återförsäljare passar då på att rea ut sina produkter. Men siffror från Prisjakt visar att hela 30 procent av produkterna mot all förmodan blir dyrare under mellandagsrean i fjol.

Trots att enskilda fynd kan hittas under mellandagsrean är den totala prisnedgången inte så stor som man som konsument kan tro. Totalt sjönk priserna endast 14 procent under mellandagsrean 2016.

– Det finns helt klart möjligheter att göra kap under mellandagsrean, men det är viktigt att vara medveten om prisändringarna. Mitt tips är att sätta upp bevakningar på de produkter man är intresserad av och jämföra det mot prishistoriken, på så vis kan du vara säker på att hitta det bästa möjliga priset på marknaden, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt.

De kategorier där priset sjönk mest procentuellt 2016 jämfört med en vanlig dag i december var pc samt Playstation 4- och Xbox One-konsoler. Bland de kategorier där priset förändrades minst fanns systemkameror och hörlurar, enligt Prisjakts siffror.