Mängder av kunder väntar fortfarande på att volymmodellen Model 3 ska levereras, och trots att nyligen presenterade Tesla Semi och Tesla Roadster fortfarande är långt från produktionsstart är Tesla-chefen Elon Musk inte rädd för att utlova nya bilmodeller – och att de dessutom kommer vara banbrytande.

Nästa bilmodell att visas upp av Tesla blir en mindre suv-modell baserad på Model 3, kallad Model Y. Det har sedan tidigare bekräftats av Elon Musk. Under julhelgen passade Tesla-chefen på att twittra ut sina planer för vad som kommer efter Model Y – Musk lovar att bygga inget mindre än en pickup. Det skriver Techcrunch.

Missa inte: Spacex ska skicka en röd Tesla Roadster till Mars

Med det bekräftar Tesla-chefen också tidigare rykten om att en pickup skulle vara i görningen. Faktum är att Musk i sin tweet berättar att han haft grundstrukturen för bilen i huvudet i snart fem år och att han ”längtar efter att få bygga den.”

Pickupen kommer var ungefär i storlek med Ford F150, en i USA omåttligt populär bilmodell. Möjligen något större, för att ”få plats med en riktigt banbrytande funktion som jag skulle vilja lägga till”, fortsätter Musk på Twitter.

Teslas pickup ska presenteras och börja byggas efter Model Y, men exakt när det blir är oklart då inte ens Model Y har fått ett lanseringsdatum ännu.

Läs också! Plockade isär tyska parets Tesla – inför lanseringen av egna el-suven