Under förra året offentliggjorde det koreanska företaget LG en större satsning på robotar, bland annat tänkta att assistera besökare på flygplatser och hjälpa till med städning. Det lanserades även en modell för hemmiljöer. Nu ser ett helt nytt robot-varumärke, Cloi, dagens ljus. Inför årets CES-mässa i Las Vegas har företaget visat upp tre nya "betjänter" i Cloi-familjen – tänkta att verka i hotellmiljöer och varuhus.

Cloi Serving Robot ska leverera mat och dryck till hotell- och loungebesökare och är bland annat utrustad med en infällbar bricka. Vid fullföljd leverans ska roboten hitta tillbaka till utgångspunkten av sig själv. Cloi Porter Robot ska bistå hotellbesökare vid in- och utcheckningar och sköta saker som bagageutkörning till väntande bilar. Det sista nytillskottet, Cloi shopping cart robot, bjuder på en inbyggd streckkodsläsare och utrymme för att placera varor när kunderna handlar i större matbutiker. På robotens "ansikte" visas en inköpslista, och den ska även kunna guida kunderna rätt i affären via en smartphone-app.

CES 2018: Trender och snackisar inför världens största teknikmässa

Mycket mer än namn, utseende och arbetsuppgifter vet vi inte om LG:s nya robotar. Förhoppningsvis har företaget med sig ett par stycken till Las Vegas nästa vecka så att vi kan bekanta oss mer med dem!